Mobiel menu sluiten icoonsluiten

Veelgestelde vragen aan Vertroetel je Ouders

Hier vindt u antwoorden op onze meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Contactformulier

Mijn ouders ontkennen dat er problemen zijn en wijzen alle hulp af.

Dit komt vaak voor en wij hebben hier veel ervaring mee. Samen met u gaan we een aanpak bedenken hoe u hen toch kunt helpen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden af te stemmen.

Mijn partner is (denk ik) dementerend, maar weigert een diagnose of onderzoek.

Ook dit komt vaak voor. Wij hebben hier veel ervaring mee. Vaak wordt het dan ook voor de partner/mantelzorger steeds zwaarder, omdat behalve een diagnose ook andersoortige hulp/ondersteuning wordt afgewezen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe kan ik mij beter in dementie verdiepen?

Aanrader is het boek ‘Het hart wordt niet dement’ door Huub Buijssen. Vertroetel je Ouders beschikt zelf over veel kennis over dementie met een groot netwerk van deskundigen. Heeft u specifieke vragen? Stel ze aan ons.

Mijn broer, zus en ik twijfelen over ingrijpen bij onze ouders. Wat is het beste moment, en hoe doen we dit?

Dit is ons dagelijks werk. We gaan graag met u in gesprek om het beeld en de beste oplossingen en strategieën, passend bij u en uw ouders, uit te werken. Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op.

Kan ik Vertroetel je Ouders betalen vanuit een persoonsgebonden budget (PGB)?

Zeker kunt u de aanvullende mantelzorg van Vertroetel je Ouders voldoen vanuit dit budget. Neem contact met ons op via het contactformulier.

Wat kan een persoonlijk begeleider voor mijn naaste doen?

De persoonlijk begeleider bouwt een band en vertrouwen op met uw naaste. Daarom is de match zo belangrijk. Onze persoonlijk begeleiders kunnen uw naaste ondersteunen bij de dagelijkse bezigheden zoals koken, boodschappen doen en samen eten e.d. Daarnaast zijn onze persoonlijk begeleiders er ook om activiteiten te ondernemen met uw naaste met dementie. Denk hierbij aan samen tekenen, muziek maken, praten over het leven of samen een wandeling maken. De activiteiten zijn volledig afgestemd op het karakter, de hobby’s en vooral de mogelijk wisselende behoeften van uw naaste.

Ik heb onenigheid met mijn zus(sen) en/of broer(s) over de situatie van onze vader/moeder

Iedereen heeft vaak het beste voor met de ouders. Juist daarom kunnen er verschillende inzichten zijn over wat wel en niet te doen. Wij kunnen u ondersteunen om de haalbare scenario’s van voor- en nadelen te voorzien.

Aanvullende mantelzorg

Uw ouder of partner wordt altijd gekoppeld aan persoonlijk begeleider(s) die passen binnen de zorgvraag en waarmee uw naaste een klik heeft zodat een band en vertrouwen kan worden opgebouwd. Vertroetel je Ouders verleent aanvullende mantelzorg en ondersteunt uw naaste zodat langer prettig thuis wonen mogelijk blijft.

Heeft u interesse? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen contact op om de mogelijkheden af te stemmen.

Contactformulier