Mobiel menu sluiten icoonsluiten

Onze aanpak

Hoe kan uw naaste zo lang en prettig mogelijk thuis blijven wonen? Tijdens een kosteloos adviesgesprek brengen we uw situatie in kaart en geven we u advies over aanvullende mantelzorg.

Hoe kan uw naaste zo lang en prettig mogelijk thuis blijven wonen? Tijdens een kosteloos adviesgesprek brengen we uw situatie in kaart en geven we u advies over aanvullende mantelzorg.

VJO Image

In drie stappen naar de juiste aanvullende mantelzorg

Niet alleen onze ondersteuning is maatwerk, dat geldt ook voor onze werkwijze in aanloop daarnaartoe. We doorlopen meestal de volgende 3 stappen:

 

Stap 1: een kosteloos adviesgesprek

Tijdens een kosteloos adviesgesprek brengen wij uw situatie in kaart. Op basis daarvan adviseren we u over de aanpak: organisatorisch, praktisch en financieel. Ook vertellen we of we een rol voor onszelf zien weggelegd.

 

Stap 2: De perfecte match

Het succes van onze aanvullende mantelzorg valt of staat met de match tussen onze persoonlijk begeleider en uw vader, moeder of partner. We besteden altijd veel aandacht aan een goede match. Daarbij kijken we niet alleen naar de zorgvraag, maar ook naar interessegebieden, vaardigheden, hobby’s en levensopvatting. Hebben we een passende begeleider, dan stellen wij deze vrijblijvend aan u voor.

 

Stap 3: Start aanvullende mantelzorg

Als het tijdens de kennismaking klikt, dan kan de begeleiding starten. De begeleider gaat uw naaste zo goed mogelijk leren kennen. Om zo steeds beter aan te kunnen sluiten bij alles wat uw naaste wel en niet plezierig vindt. Langzaam ontstaat een band en vertrouwen. Het doel is om samen betekenisvolle momenten en dagen te ervaren, de kwaliteit van leven van uw naaste te verhogen en u meer gemoedsrust te bieden.

 

Vraag een kosteloos adviesgesprek aan

VJO Image

Aanvullende mantelzorg die meegroeit met de behoefte

Het kan zijn dat de zorgvraag mettertijd verandert. Bij een chronische aandoening is het vaak zeker dat de ziekte voortschrijdt (zoals bij dementie en de ziekte van Parkinson), maar het is onzeker hoe de ziekte verloopt, en in welk tempo.

 

Weet dat Vertroetel je Ouders flexibel is en tijdig schakelt naar meer of andere vormen van begeleiding. Vaak starten we met één begeleider en schakelen we later over naar een groter team. Het doel van onze aanvullende mantelzorg is om opname zo lang mogelijk uit te stellen en u als mantelzorger maximaal te ontlasten.

Neem contact met mij op
VJO Image

Ook advies over dagbesteding en wonen

Waar vindt u een passende woonplek als het thuis niet meer gaat? En wat bepaalt dat moment? Daarover denken we met u mee.

Vraag een gratis adviesgesprek aan