Wie zijn wij

Vertroetel je Ouders is een professionele maar ook kleinschalige organisatie die in 2008 is opgericht door Tom Crouse. Zijn moeder Leontine (1918-2009) had een combinatie van vasculaire dementie en Alzheimer ontwikkeld. Zijn ervaringen als haar mantelzorger met medisch specialisten, de reguliere thuiszorg, met welzijn-vrijwilligerorganisaties en met de intramurale en verpleeghuiszorg stonden aan de wieg van de huidige organisatie.

Doel van de organisatie is om ouderen zo lang en prettig mogelijk thuis te laten wonen, opname in een verpleeghuis zo lang als mogelijk is uit te stellen , de kwaliteit van leven van de oudere centraal te stellen gecombineerd met  een maximale gemoedsrust voor de naasten.

We onderscheiden ons doordat we niet gewoon een beschikbare medewerker naar u toe sturen maar alleen begeleiders die zo volledig mogelijk aansluiten bij de oudere qua achtergrond, kennis en vaardigheden en interesses. Ook het contact en afstemming met naasten is een belangrijke rol van de begeleider. Alleen een groot hart en goede bedoelingen vinden wij onvoldoende. Begeleiders moeten relevante kennis en ervaring hebben, hartelijkheid, wijsheid, levenservaring en meer. Soms is kunst en cultuur belangrijk, soms de culturele achtergrond. Verder onderscheiden we ons doordat we zeker klusjes doen voor de oudere maar dan alleen als het opgehangen kan worden aan het opbouwen van een band en vertrouwen en het verhogen van de kwaliteit van leven.

Vertroetel je Ouders is gestart in Amsterdam en inmiddels operationeel in heel Noord-Holland ,Zuid-Holland, Utrecht, Groningen, Friesland, Arnhem/Nijmegen e.o. en Twente.