Intellectuele prikkeling

Mijn vader (83) woont gedwongen in een Verzorgingshuis waar hij totaal isoleerde.

Hij is erg belezen en vindt zichzelf intellectueel (is hij ook wel). De laatste maanden gaat hij demonstratief in het restaurant buitenlandse kranten lezen. Hij vond geen echte aansluiting bij andere bewoners en ook niet bij het personeel.

Ik merkte aan van alles dat hij aan het vereenzamen was en ook (daardoor waarschijnlijk) depressiever werd en meer lichamelijke klachten kreeg. Zijn beste vriend waarmee hij onder andere elke maand roulette ging spelen is vorige maand plotseling overleden.

Hij denkt bovendien dat dit verblijf hier tijdelijk is en dat hij straks weer zal teruggaan naar zijn huis. Ik dorst hem niet te vertellen dat dat niet zo was ook om hem niet nog depressiever te maken

Een vriend van mij wees mij op Vertroetel je Ouders. Via hen heb ik Frank (47) aan hem voorgesteld. Frank is geweldig; hij moest even wennen maar kan mijn vader op een prachtige manier intellectueel prikkelen. Het mooiste is dat mijn vader vorige week tegen mij zei dat hij het toch beter vond om niet meer terug naar huis te gaan. Dat zou gewoon niet meer gaan zei mijn vader. Knap van Frank dacht ik toen !

Charles (54)

Call Now Button
Bel me terug
close slider

Bel me terug